Пробиотик бүтээгдэхүүн

Та өдөр тутмын хэрэглээндээ пробиотик баялаг хоол хүнс хэрэглэдэг үү? Пробиотикууд нь хоол боловсруулах эрхтний эрүүл мэндээс илүү биеийн ерөнхий эрүүл мэндэд чухал болохыг та мэдэх үү?

Пробиотик:

Пробиотикууд нь сайн гэдэс бактери (эсвэл нөхөрсөг бактери) бөгөөд хоол тэжээлээ тэжээж, шим тэжээлийг шингээхэд тусалдаг тул дархлааны системээ нэмэгдүүлдэг.

Хоол, хоол боловсруулах эрхтний эмгэг, нойр булчирхай, хүйтэн, ханиадны халдварын давтамж, аутоиммун өвчин, арьсны өвчин гэх мэт олон төрлийн пробиотик дутагдалтай учир гаж нөлөө үзүүлдэг.

Орчин үеийн ертөнцөд эрүүл бус хөдөө аж ахуйн дадал заншил (хоол хүнсэнд пробиотик бага эсвэл үгүй), антибиотик хэрэглэх нь эрүүл мэндийн асуудал бүрт (одоо байгаа сайн бактерийг устгах) шалтгаална. Тиймээс бид хоол хүнсэндээ илүү пробиотик баялаг хоол хүнсийг оруулах хэрэгтэй.

Пробиотикуудын төрлүүд:

Олон төрлийн пробиотикууд нь бие махбодийн зөв үйл ажиллагаанд тустай үр дүнтэй бактериудыг санал болгодог. Энд пробиотикуудын 7 төрлүүд байна.

  • Lactobacillus Acidophilus
  • Lactobacillus Reuteri
  • Lactobacillus Bulgaricus
  • Streptococcus Thermophilus
  • Bifidobacterium Bifidum
  • Saccharomyces Boulardii
  • Bacillus Subtilis

Пробиотикуудын эрүүл мэндийн ашиг тус:

Ихэнх хүмүүс пробиотикууд гэдэсний үйл ажиллагааг зөв зохистой явуулахад чухал үүрэгтэй гэж үздэг боловч пробиотик баялаг хоол хүнс хэрэглэдэг эрүүл мэндийн бусад ашиг тусыг тэр болгон мэдээд байдаггүй.

  • Өтгөн хатах, суулгах, хоол боловсруулах эрхтний бусад асуудлаас зайлсхийхийн тулд гэдэсний бактерийн байгалийн тэнцвэрийг сэргээх замаар боловсруулалтыг сайжруулдаг.
  • Дархлааны тогтолцоог бэхжүүлж, хүйтэн, ханиад, амьсгалын бусад өвчний давтамжийг бууруулдаг.
  • Мөөгөнцрийн мөөгөнцрийн халдварыг эмчилгээнд үр дүнтэй болгохын тулд мөөгөнцрийн хөгц мөөгөнцрийг устгах замаар үр дүнтэй байх нь батлагдсан.
  • Мөн цусан дахь холестерины түвшинг бууруулах замаар жингийн алдагдлыг нэмэгдүүлдэг байна.
  • Арьсны эрүүл мэнд, харшлын болон халдвараас ангид байх экзем болон арьсыг сайжруулдаг.
  • Цочмог гэдэсний хамшинж (IBS) үүссэн хэвлийн хаван, гялтангийн (гэдэсний хий) багасдаг.
  • Биен дахь B12 витамины үйлдвэрлэлээс эрчим хүчний түвшинг нэмэгдүүлдэг. Мөн ашигтай нян нь сэтгэл гутралын хямралыг багасгах, зүрхний эрүүл мэндийг дэмжих, тархи, бие махбодийг өсгөхөд тусалдаг.
  • Гэдэсний үрэвслийг үр дүнтэй эмчилж, мөн үрэвсэлт гэдэсний өвчинг цэвэрлэдэг.
  • Зарим судалгаагаар пробиотик хэрэглэснээр сэтгэлийн хөдөлгөөн, стресс, түгшүүр, өвдөлтийн мэдрэмжийг өөрчилдөг.

Байгалийн пробиотик – баялаг хоол хүнс:

Танд пробиотикоор баялаг хоол хүнсийг танилцуулж байна.

Кефир

Kefir нь исгэлэн цагаан идээ болон исгэсэн кафирын үр тариаг хослуулан бэлтгэсэн исгэлэн сүү юм.  Пестицидийн 10 – 34 омгийг агуулсан tart амт, бага зэрэг хүчилтэй байдаг.

Тайлбар: Гэдэсний булчирхай, өтгөн хаталт нь kefir-ийг хэрэглэснээс эхэлдэг. Тиймээс 1 / 8 аягыг эхлээд өдөр бүр хуучруулан 1 – 2 аяганд аажмаар нэмж хэрэглээрэй. Гэхдээ долоо хоног бүрийн төгсгөлд нэг өдөр завсарлага авах хэрэгтэй.

Тараг

Амьд болон идэвхитэй соёлтой тараг нь пробиотикуудын маш сайн эх сурвалж болдог. Тарагны тогтмол хэрэглээ нь хоол боловсруулах тогтолцоон дахь бичил биетний эрүүл мэндийг тэнцвэртэй байлгахад тусална.

Гэхдээ пробиотик тарагыг сонгохдоо өндөр фруктозын эрдэнэ шишийн сироп, хиймэл амттай эсвэл амтат үнэргүй байх ёстой. Зөвхөн энгийн тараг (эсвэл Грекийн тараг) хэрэглэх ба үүн дээрээ жимс нэмж хэрэглэж болно.

Даршилсан ногоо

Даршилсан байцаа нь исгэлэн байцаа болон бусад хүнсний ногоо юм. Энэ нь органик хүчил ихээр агуулагддаг тул хоол нь исгэлэн амттай болгодог. Энэ нь сайн бактерийн өсөлтийг дэмжиж, гэдэсний ургамалыг сайжруулдаг пробиотик омгуудаас үүсэж буй амт юм.

2 пробиотик капсулыг лонхны оронд илүү их пробиотик хэрэглэдэг гэж үздэг үү? Энэ нь түүхий хэлбэрээр халаах, эсвэл хоол хийхгүйгээр хэрэглэдэг. Бамбай булшлах үйл ажиллагаанд хортой нөлөө үзүүлдэг тул илүүдэл хэмжээг хэрэглэхээс зайлсхийх хэрэгтэй.

Miso

Miso нь олон уламжлалт хоолонд хэрэглэдэг Японы уламжлалт амтлагч юм. Энэ нь шар буурцгийн, бор будаа, арвай зэрэг нь кунжи (мөөгөнцөр) -ээр исгэж хийдэг ба исгэх үйл явц нь цөөхөн хэдэн өдрөөс хэдэн жил хүртэл үргэлжлэх үе бий.

Та шөл хийхэд miso-ийг ашиглаж, жигнэмэг, эсвэл шарсан талх, эсвэл шинэхэн болгосон эрдэнэ шиш дээр тарааж, цөцгийн тос, бусад болгосон хоолонд хэрэглэж болно. Та давсны агууламжаас шалтгаалан miso-г хэрэглэж болно.

Кимчи

Кимчи нь исгэсэн байцаа, бусад хүнсний ногоо (бактерийн хамт исгэж) хийдэг. Энэ нь Солонгост алдартай талх бөгөөд энэ нь уурын будаагаар үйлчилдэг. Энэ нь халуун ногоотой бөгөөд сэндвич, шөл, хутгаар хийсэн хоолыг нэмсэн амтлагч болгон ашигладаг.

Квасс

Квасс нь гэдэсний экосистемийг сэргээхэд туслана. Энэ нь гарааны бактери ба мөөгөнцрийн бэлдмэлээс бэлтгэгдэнэ. Витамин, фермент, органик хүчлүүдээр баялаг бодис агуулагдаж, хоргүйжүүлэх, артритыг эмчлэх, дархлааны эсрэг дарангуйлал үүсгэх, дархлааг сайжруулдаг.

Та өдөр бүр 3 – 5 халбагыг хүнсэндээ ашиглаад байвал хорт хавдараас бүрэн ангид явах боломжтой юм. Гэвч хэт их хэрэглэснээс болж ходоод, дотор муухайралт, мөөгөнцрийн халдвар, харшлын урвал үүсэж болзошгүй.

Natto

Natto бол шар айрагны бүтээгдэхүүн бөгөөд нянгийн гаралтай нянгийн гаралтай бактерийн нян бөгөөд дархлааны системийг нэмэгдүүлэхэд тусалдаг. Уг хоол нь Японоос гаралтай ба япончууд өглөөний цайндаа будаатай хамт идэж хэрэглэдэг. Зүрх судасны эмгэг, уураг амин дэм K2, пробиотик зэрэг маш олон эрүүл мэндийн үр ашиг бүхий эрүүл хоол юм.

Бусад пробиотик бүтээгдэхүүн:

Бусад хоолны пробиотикууд таны хоолны дэглэмд орсон хоол хүнсийг доор жагсаав.

  • Уламжлалт цөцгийн тос
  • Tүүхий мозарелла, бяслаг, гоуда, cheddar г.м)
  • Бичил замаг
  • Бананa, аарц, буурцаг, улаан лооль, зөгийн бал, улаан дарс, артококс, агч сироп гэх мэт…
  • Алимны цуунд (ACV) пробиотик агуулагддаг ба ACV-ийг уух эсвэл саладны орцонд хийх зэргээр хэрэглэнэ.
  • Шар сүүний бүтээгдэхүүнүүд пробиотикийг агуулдаг.
  • Хар шоколад нь хоол боловсруулах эрхтний зохистой рН-ийг хадгалахад тусалдаг бөгөөд ингэснээр пробиотикыг дэмжих эм болж өгдөг.
  • Мөн капсул, нунтаг, таблет эсвэл шингэн хэлбэрээр пробиотик нэмэлтийг хэрэглэж болно. Гэхдээ эдгээр нэмэлтүүдийг хэрэглэхийн өмнө эмчтэй зөвлөлдөх хэрэгтэй юм шүү.